dinsdag 2 maart 2021

 De voorbije week zijn we héél actief geweest. Een overzichtje....

- We leerden over ruimtefiguren, die je kan onderverdelen onder veelvlakken en niet-veelvlakken. Enkele speciale ruimtefiguren zijn de piramide, kubus, balk, cilinder, kegel en bol. We oefenden alle eigenschappen van een ruimtefiguur die verstopt zaten in de tuin.




- Tijdens de les spelling speelden we het 'rad van fortuin'. Zo oefenden we woorden met een koppelteken en verkleinwoorden.



- Onze grappenmaker werkten we helemaal af tijdens de muzische les.



- Zinsdelen die een antwoorden geven op een vraagwoord zoals wie? wie? wat? waarmee?..... oefenden we met een estafettespel. Ook in de klas deden we allerlei spelletjes rond dit onderwerp. De wind zorgde ervoor dat niet alles buiten kon, helaas.



- Elke week krijgen we een les uit het secundair onderwijs. Zo maken we kennis met alle focussen waaruit gekozen kan worden. We maakten al kennis met de focus Moderne Talen en leerden enkele woorden Frans en Engels.



- Onze reis naar Inda is bijna ten einde. We leerden heel wat problemen van het land kennen. Tekort aan water, uitbuiting van de huishoudsters, huizen die worden afgebroken voor grote bedrijven...



- Woorden van Frans inoefenen en herhalen doen we ook graag buiten.


- We kregen de kans om de secundaire school PTI Kortrijk online te leren kennen via google meet.



- De dramales bracht ons naar Japan. Met inleefopdrachten leerden we elke gewoontes van de Japanners kennen. Hoe begroeten ze elkaar, wat is onbeleefd en mag je zeker niet doen? Je neus snuiten bijvoorbeeld :-)



- De omtrek en de oppervlakte berekenen van grillige figuren verliep vlot op de speelplaats.


ALLE FOTO'S VIND JE HIER

Geen opmerkingen:

Een reactie posten